+387 55/490-197office@experapharmacy.com
Pratite nas:Expera Pharmacy Faccebook profilExpera Pharmacy Instagram profil
Mi brinemo o svakom
pacijentu!
×

Promocije

Predstavljamo: Persen - prirodno moćan

Persen forte Expera Pharmacy apoteke
Tema
Stres, nesanica, mentalno zdravlje
Predstavljamo
Persen - prirodno moćan
Opis

Persen/Persen Forte

Persen je biljni preparat. Sadrži ekstrakte ljekovitih biljaka koji se nadopunjuju u svom djelovanju. Uklanjaju simptome stresa i sprečavaju razvijanje hroničnih bolesti nastalih usljed stresa.

Persen sadrži koncentraciju aktivnih sastojaka iz lijekovitih biljaka koja je preporučena po standardima Europske farmakopeje. Učinkovitost je dokazana višedecenijskim iskustvima korisnika.

Persen ima smirujući učinak na ljude u stanju psiho-emocionalnog stresa. Pomaže u liječenju poremećaja spavanja i nesanice uzrokovane emocionalnim preopterećenjem.

Na temelju višedecenijskog iskustva potvrđeno je da upotreba Persena/Persena Forte ne izaziva psiho-fizičku ovisnost.

Persen sadrži ekstrakte biljaka koje se od davnina tradicionalno upotrebljavaju za uklanjanje simptoma stresa kao i pomoć pri uspavljivanju. Na našim prostorima Persen se koristi preko 30 godina.

Persen i Persen Forte mogu koristiti sve osobe preko 12 godina bez vremenskog ograničenja liječenja.

Stres

Stres je reakcija tijela na svaku promjenu koja zahtijeva prilagođavanje ili odgovor. Tijelo reaguje na te promjene fizičkim, mentalnim i emocionalnim reakcijama. Stres je normalan dio života. Možete doživjeti stres iz svoje okoline, svog tijela i svojih misli. Čak i pozitivne životne promjene poput unapređenja, vjenčanja ili rođenja djeteta proizvode stres.

Nesanica

Pod nesanicom se podrazumjeva skraćen ili manje kvalitetan san koji uključuje neki od sljedećih faktora:

  • Teškoće pri usnivanju
  • Često buđenje tokom noći uz problem ponovnog usnivanja
  • Prerano buđenje
  • Osjećaj umora čak i nakon 8 sati sna

Nesanica se negativno odražava na koncentraciju i otežava obavljanje svakodnevnih poslova, često i onih najbanalnijih, a naročito ako traje sedmicama i mjesecima. Uzroci nesanice su brojni, a kao najčešći uzroci izdvajaju se svakodnevni događaji u životu, prevelika emocionalna angažovanost i napetost. Osim toga, uzroci mogu ležati i u bolnim sindromima, mentalnim poteškoćama, horničnim bolestima i slično.

Nesanica može biti i idiopatska. Kod ove vrste nesanice uzrok nije poznati i od nje pati procentualno najmanje pacijenata.

Mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje je stanje blagostanja u kojem osoba ostvaruje svoje sposobnosti, može se nositi sa svakodnevnim životnim stresom, produktivno raditi i doprinositi svojoj zajednici.

Mentalno zdravlje je sastavni dio definicije zdravlja po Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Ta definicija glasi: “Zdravlje predstavlja kompletno fizičko, mentalno i socijalno blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti i nemoć”.

Mentalno zdravlje nije odsustvo mentalnog poremećaja.

ZU Expera Pharmacy | Sva prava zadržana © 2020
Powered by limun.co