+387 55/490-197office@experapharmacy.com
Pratite nas:Expera Pharmacy Faccebook profilExpera Pharmacy Instagram profil
Mi brinemo o svakom
pacijentu!
×

Arhiva promocija

Popust od -20% na Inparm asortiman

Eucerin akcija Expera Pharmacy apoteke
Tema
Inpharm
Akcija
Popust od -20% na Inparm asortiman
Period
16-28. februar 2023.
Lokacija
Sve Expera apoteke
Opis

Inpharm MeVit B12

1000 μg B12 vitamina u jednoj tableti

Vitamin B12 doprinosi normalnom funkionisanju nervnog sistema, normalnoj psiholoskoj funkciji kao i produkciji eritrocita i funkcionisanju imunog sistema.

 

Inpharm Selen 100 MAX

Selen 100 MAX je novproizvod iz palete Inpharm Diet. Sadrži 100 mcg selena u jednoj tableti što je ujedno i maksimalna dnevna doza.

Selen je esencijalni mineral i u našoj hrani ga nema dovoljno, a samim tim i u našem organizmu, tj.nalazi se u tragovima. Doprinosi funkcionisanju imunog sistema, štitne žlezde, normalnoj spermogenezi, što ga čini veoma važnim mineralom.

Vrlo je moćan antioksidans i samim tim doprinosi neutralisanju efekata slobodnih radikala i smanjenju oštećenja koja su nastala pod njihovim dejstvom.

 

Inpharm PROTECTkontrol

PROTECTkontrol je dodatak ishrani sa odabranim sastojcima koji ga čine saveznikom Vašeg imuniteta. Alfa-lipoinska kiselina, vitamin D, L-glutation, vitamin C i cink, samostalno i udruženo doprinose normalnoj funkciji imunog sistema, borbi organizma protiv slobodnh radikala i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Alfa-lipoinska kiselina je ušla u zvanične terapijske protokole za prevenciju i lečenje pacijenata bez komorbiditeta i sa blagim oblikom COVID-19 virusne infekcije (PROTOKOL ZA LEČENJE PACIJENATA SA COVID-19, ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE, april. 2020). L-glutation vrši neutralizaciju slobodnih radikala i reaktivaciju antioksidanata C i E. Nedostatak cinka smanjuje primarni i sekundarni imuni odgovor, tako da je suplementacija cinkom značajna.

PROTECTkontrol gastrorezistentne kapsule biljnog porekla sa odabranim antiokidansima doprinose jačanju imunog sistema i sistema ntioksidativne zaštite.

 

Inpharm Magnum 400 MAX

Magnezijum je mineral, neophodan za pravilno funkcionisanje svih mišića i nervnog sistema. Pored značajne uloge u nervnoj provodljivosti, magnezijum učestvuje i u opuštanju mišića, ograničava broj nevoljnih kontrakcija, čime utiče na smanjenje grčeva i na regulisanje srčanog ritma. Deluje i na rad creva.

MAGNUM 400 MAX je preparat sa maksimalnom dozom magnezijuma u jednoj kesici bez šećera, pa je pogodan i za osobe sa dijabetesom. Pored magnezijuma, sadrži i vitamine B1 i B6 koji doprinose još boljoj apsorpciji magnezijuma.

 

Inpharm Magnezijum 375 Plus B6

Magnezijum je mineral, neophodan za pravilno funkcionisanje svih mišića i nervnog sistema. Pored značajne uloge u nervnoj provodljivosti, magnezijum učestvuje i u opuštanju mišića, ograničava broj nevoljnih kontrakcija, čime utiče na smanjenje grčeva i na regulisanje srčanog ritma. Deluje i na rad creva.

Vitamin B6 (piridoksin) olakšava absorpciju magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže njegov prolazak u ćelije. Učestvuje u mnogim metaboličkim procesima, u funkcionisanju nervnog i imunog sistema. Takođe, igra značajnu ulogu u oslobađanju ugljenih hidrata iz mišića.

Magnezijum 375 Plus B6 sadrži 100% dnevnih potreba za magnezijumom i vitaminom B6, pri čemu se oni medjusobno dopunjuju . Uzimanje vitamina B6 uz Magnezijum je od posebnog značaja, jer se u slučaju prosečnog režima ishrane unosi oko 300 mg magnezijuma na dan, od čega se samo jedna trećina apsorbuje.

 

Inpharm Koenzim Q10

Koenzim Q10 (CoQ10, ubihinon) je esencijalan u energetskom metabolizmu čoveka. On reguliše snabdevanje naših ćelija energijom, pa otuda i snabdevanje energijom celog tela i značajan je za pravilan rad srca. Sve naše ćelije sadrže CoQ10, koji je esencijalan za biohemijske i biološke procese i održavanje zdravlja.

Sa starenjem organizam proizvodi sve manje koenzima Q10 i zato je neophodno da ga unosimo putem hrane ili dodataka ishrani. Kod 40-godišnjaka koncentracija koenzima Q10 umanjena je za oko 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60 - 80% u odnosu na 20-godišnjake. Stručnjaci smatraju da je njegov nedostatak jedan od faktora starenja organizma i pojave bolesti vezanih za proces starenja. Brojne studije su pokazale da čak 75% ljudi ima deficit koenzima Q10.

Nauka danas smatra da normalni nivoi koenzima Q10 u organizmu mogu sprečiti nastanak i razvoj pojedinih bolesti i značajno odložiti proces degenereacije ćelija, a time i starenje organizma.

ZU Expera Pharmacy | Sva prava zadržana © 2020
Powered by limun.co