Objavljeno sreda, 07 februar 2018 12:47

Pulsni oksimetar neinvazivnom metodom meri puls i zasićenost arterijskog hemoglobina kiseonikom (SpO2) za 6 do 8 sekundi.

 

Ljudsko tijelo treba cca. 400 litara kiseonika (O2) svaki dan. Kiseonik čuva ćelije u vašem tijelu živima i da funkcionišu. Prenošenje ove količinu kiseonika zahtijeva "prijevoznika", a to je hemoglobin. Kiseonik se veže na hemoglobin u crvenim krvnim ćelijama i zatim ga dovodi do organa putem krvi.  Zasićenost arterijskog hemoglobina kiseonikom je izražena u procentima. Princip rada zasniva se na određivanju promena apsorpcije svetla koja nastaju pulsiranjem arterijskog toka krvi. Moguće je trenutno, ali i neprekidno praćenje SpO2, kao i rano otkrivanje hipoksije (pre nastanka drugih sipmtoma: cijanoza, tahikardija ili bradikardija), što smanjuje potrebu za laboratorijskim gasnim analizama krvi.

Zahvaljujući pozadinskom osvetljenju LCD ekrana, olakšava čitanje rezultata u mraku. Vrednost zasićenosti krvi kiseonikom je pokazatelj trenutnog stanja organizma i moguće ga je jednostavno izmeriti.

Pulsni oksimetar je senzor koji brzo i neagresivno meri  saturaciju arterijske krvi kiseonikom. Kod odraslih se stavlja na kažiprs a kod novorodjenčadi na petu ili nozni prst

 

Mi brinemo o svakom pacijentu.

Novi koncept farmaceutske prakse koji se fokusira na direktnu interakciju farmaceuta i korisnika u cilju pružanja kvalitetne zdravstvene usluge.

  KONTAKT
Donja Ljeljenča 15b
  76 300 Bijeljina
  Republika Srpska, BiH
   
+387 55/490-197
+387 55/202-232
office@experapharmacy.com